Guvernul începe discuţii cu sindicate pe buget,Ponta avertizează că nu îi plac cereri gen "Daţi-ne! "

Autor: Alexandru Moise 22.12.2012

"O rog pe doamna Pană să se pregătească, că sunt mulţi oameni şi multe sindicate cu care trebuie să discutăm până la întocmirea bugetului, şi să explicăm foarte clar şi pe partea de legislaţie, dar şi pe partea de măsuri concrete ce se poate face", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Dialog Social, la începutul primei şedinţe a noului Guvern.

El a arătat că discuţiile cu partenerii sociali vor fi derulate "cu bugetul pe masă" şi a avertizat că nu îi plac situaţiile în care sindicatele cer anumite drepturi salariale fără să ţină cont de posibilităţile bugetare ale Guvernului.

"Ce vreau să vă rog, doamna ministru - sunteţi şi nouă în Cabinet, dar sunteţi veche în domeniu - cu cei din educaţie, cu cei din toate celelalte sindicate, punem pe masă bugetul şi hotărâm împreună. Mie nu-mi plac discuţiile alea cu <<Daţi-ne, nu ne interesează de unde!>>, că n-avem un... Cred că ştiu şi ei că de unde nu e, nu se poate da, dar trebuie să fim deschişi, trebuie să le arătăm foarte clar câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare", a mai spus Ponta.

Proiectul de buget va fi discutat de Guvern şi cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care vor sosi la Bucureşti la începutul anului viitor.