Departamentul Proiectelor de Infrastructură preia din CRPCIS doar 52 posturi; Centrul are 72 posturi

Autor: Thomas Dinca 27.12.2012

Măsura a fost decisă de Guvern prin ordonanţa de urgenţă care stabileşte noua configuraţie a Executivului.

La acest moment, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine are aprobat în statul de funcţii un număr de 72 de posturi, cu personal format din funcţionari publici şi
personal contractual.

Premierul Victor Ponta a cerut, sâmbătă, noilor miniştri să reducă aparatul birocratic, arătând că, odată cu restructurarea Guvernului, s-a constatat că există departamente din ministere cu aceleaşi activităţi şi "zeci şi sute de oameni" care, teoretic, scriu doar trei hârtii.

El a arătat că fiecare ministru va fi obligat să prezinte o schemă de personal redusă faţă de numărul actual de posturi, ceea ce va genera disponibilizarea angajaţilor în cazul cărora se va considera că prestează activităţi care se suprapun cu cele derulate în alte ministere.

"Ca exemplu, prin construcţia acestei funcţii de ministru pentru mari proiecte de infrastructură, am constatat că avem în vreo 4-5 ministere tot felul de departamente care se ocupă de investiţii străine şi de promovarea investiţiilor în România. Fiecare face altceva, iar rezultatele se ştiu, apropos de mari investiţii în ultima perioadă", a spus Ponta.