Cotta Internaţional şi-a contractat toată producţia de mobilă din 2013,având 420 de clienţi europeni

Autori: Szasz Jutka , Marian Buga 27.12.2012

Preşedintele Cotta Internaţional Arad, Gheorghe Cosma, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că cifra de afaceri din acest an a crescut cu patru la sută faţă de 2011, deşi estimările de acum un an erau pentru o creştere de două procente.

Cifra de afaceri a companiei a fost, în acest an, de peste 40 de milioane de euro, în timp ce a întregului grup de firme care lucrează pentru Cotta s-a ridicat la aproximativ 65 de milioane de euro.

Potrivit lui Gheorghe Cosma, Cotta Int. va lucra la capacitate maximă în 2013, având deja încheiate contracte cu 420 de clienţi europeni.

"Am intrat într-un circuit internaţional care ne permite să furnizăm mobilier unor clienţi foarte importanţi, astfel că producţia de anul viitor este vândută. Est imăm o creştere a cifrei de afaceri de patru la sută, similară cu cea din 2012", a declarat Cosma.

Conform sursei citate, compania a exportat şi în 2012 aproape întreaga producţie de mobilier, fiind trimise către clienţii europeni 6.850 de camioane de marfă.

Cotta Internaţional a fost înfiinţată în Arad în anul 2000 şi are 650 de salariaţi, la care se adaugă 600 de angajaţi ai firmelor ''satelit'' care lucrează pentru producătorul de mobilă.

Fabrica produce mobilă în principal pentru piaţa europeană şi doar cinci la sută din producţie este destinată pieţei româneşti.

Firma deţine hale de producţie care însumează 75.000 de metri pătraţi.