Cererea de birouri din partea companiilor medii a crescut cu peste 50% în acest an

Autor: Cristina Cuncea 28.12.2012

"În 2012, cererea a venit în special din partea companiilor care au căutat soluţii de optimizare a spaţiilor, atât în ceea ce priveşte costurile, cât şi calitatea. În a doua jumătate a lui 2012 volumul solicitărilor a fost mai mic cu 6%, dar acest lucru se întâmplă de regulă în fiecare an", apreciază reprezentanţii companiei.

Potrivit datelor Esop, în medie în acest an, cererea de spaţii de birouri din partea companiilor de talie mijlocie s-a situat în jurul a 120.000 de metri pătraţi faţă de 79.000 de metri pătraţi anul trecut.

Consultanţii companiei estimează că în 2013 va continua competiţia între centrele de afaceri şi vile privind raportul calitate-preţ pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, precum şi o stabilizare a chiriilor, în condiţiile în care nivelurile actuale reflectă un echilibru între cerere şi ofertă.

"Estimăm că în 2013 va exista un uşor reviriment al volumului cererilor pe segmentul companiilor medii, dacă va exista stabilitate politică şi economică, continuând trendul de uşoară creştere pe segmentul companiilor medii", consideră reprezentanţii firmei.

În 2012, Esop Consulting a tranzacţionat peste 30.000 metri pătraţi de spaţii de birouri pentru companii mici, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 30% faţă de 2011.