Comunitatea bancară deplânge dispariţia lui Bogdan Baltazar

Autor: Mediafax 28.12.2012

Asociaţia Română a Băncilor şi BRD-Groupe Societe Generale deplâng dispariţia lui Bogdan Baltazar, economist, diplomat şi bancher, care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de vineri, după mai mulţi ani de suferinţă.

"BRD – Groupe Societe Generale deplânge cu nemărginită tristeţe trecerea în nefiinţă a celui care a marcat profund istoria recentă a băncii. Preşedintele, cum ne amintim cu deplin respect zilele şi nopţile în care ne insufla pasiunea pentru acurateţe şi claritate, va rămâne în filigranul BRD aşa cum a fost: Un mare profesionist şi om. Dumnezeu să-i dea odihna pe care şi-a refuzat-o în această lume!", se arată într-un mesaj al BRD.

La rândul său, Asociaţia Română a Băncilor îşi exprimă regretul pentru dispariţia colegului Bogdan Baltazar.

"În aceste momente de încercare şi suferinţă pentru familie, cuvintele sunt prea modeste pentru a exprima pierderea unuia dintre cei mai experimentaţi bancheri care a contribuit la dezvoltarea sistemului bancar românesc, un reputat economist şi un diplomat prin excelenţă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se spune în mesajul transmis de ARB.

Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, "după o lungă şi grea suferinţă", au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

Bogdan Baltazar avea 73 de ani şi era unul dintre cei mai respectaţi economişti români. El a condus BRD în perioada mai 1998 - octombrie 2004, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, fiind unul dintre artizanii privatizării băncii.