Fenechiu: Pe şoseaua de centură a Iaşiului, inaugurată recent, sunt crăpături, CNADNR nu s-a sesizat

Autor: Florin Ghetau 30.12.2012

Relu Fenechiu a spus, duminică, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că a inspectat cu o zi în urmă şoseaua de centură a municipiului, inaugurată luna trecută de premierul Victor Ponta, şi a constatat apariţia unor crăpături în carosabil.

"Am fost pe şoseaua de centură după ce am aflat că sunt unele probleme. De la Uricani şi până la primul rond este o crăpătură continuă. Posibil să fi apărut din cauza turnării asfaltului în perioade diferite, iar cele două covoare asfaltice să nu fi făcut legătura", a spus ministrul Transporturilor.

El a criticat lipsa de reacţie a şefului Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR, Ovidiu Mugurel Laicu, întrebându-se de ce această instituţie nu s-a sesizat până acum şi n u a luat măsuri.

"Mă întreb de ce Direcţia regională nu s-a sesizat şi nu a luat măsuri. Poate directorul este plecat în concediu. Dacă este aşa, atunci să rămână acolo", a adăugat Fenechiu.

În 19 decembrie, ministrul Mircea Duşa afirma că va solicita demiterea directorului Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR, Ovidiu Mugurel Laicu, întrucât nu a luat măsuri pentru deszăpezire şi nici nu a venit la comandamentul de la Botoşani unde fusese convocat. El le-a spus celor prezenţi la şedinţa comandamentului de iarnă de la Botoşani să îi transmită şefului regionalei Iaşi a CNADNR că s-ar putea să rămână fără mandat.

Tronsonul de 14 kilometri al şoselei de centură a municipiului Iaşi a fost inaugurat luna trecută, în prezenţa premierului Victor Ponta. Acest tronson a fost dat în folosinţă din luna august, însă inaugurarea oficială a fost amânată până în campania electorală.

Investiţia s-a ridicat la 225 de milioane de lei, iar lucrările au început în urmă cu patru ani, şoseaua legând drumul european 583 şi drumul judeţean Iaşi-Vaslui. Firma care a executat lucrarea este Vega 93 Galaţi.

Întreaga şosea de centură a Iaşiului va măsura 29,5 kilometri, investiţia totală ridicându-se la 718 milioane de lei.