Taxa de pod Giurgeni-Vadul Oii şi Feteşti-Cernavodă creşte în februarie; reduceri la treceri multiple

Autor: Mediafax 07.01.2013

Taxele pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii şi Feteşti - Cernavodă vor fi majorate cu peste 10%, în două faze, dar vor fi acordate reduceri pentru trecerile multiple şi preplătite.

Noile tarife au fost aprobate printr-un ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, care modifică prevederile unui act similar din 2010. Ordinul a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile. În prima etapă tarifele vor fi majorate cu aproximativ 10%, urmând ca începând de la 1 aprilie 2013 acestea să crească până la nivelul maxim indexat.

În cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor şi vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone va creşte de la 9 lei la 10 lei în prima etapă şi la 11 lei în cea de-a doua. În cazul vehiculelor cu minimum patru axe şi masa totală maximă autorizată de minimum 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.