TOP 15 judete cucerite de energia verde

Autor: Roxana Petrescu 07.01.2013

Constanţa, Tulcea, Galaţi, Caraş-Severin şi Brăila sunt judeţele fruntaşe ale României în ceea ce priveşte pute­rea instalată totală a proiectelor de energie verde.

Cele cinci judeţe au atras până în acest moment investiţii de peste 2,5 mld. euro, majoritatea covârşi­toare a ba­nilor fiind alocată proiectelor eoliene.

Dacă se face împărţirea României în funcţie de forma de producere a ener­­giei regenerabile, atunci Constanţa este capitala eolienelor, Prahova este sediul central al proiectelor solare, în Alba se produce cea mai mare cantitate de energie din biomasă, iar în Hunedoara merg cele mai multe mici hidrocentrale, după cum arată datele Transelectrica aferente datei de 12.12.2012.

În ceea ce priveşte zonele care vor atrage cel mai probabil investiţiile viitoare în energia regenerabilă, Oltenia este cel mai bun loc pentru plasarea parcurilor solare, dar şi pentru construcţia de hidrocentrale de mici dimen­siuni. Dobrogea conduce în continuare în topul destinaţiilor pentru montarea turbinelor eoliene, în timp ce Transilvania Nord se profilează a fi cea mai bună zonă pentru proiectele de biomasă.

Vedeti topul celor mai "verzi" 15 judete din Romania pe www.zfcorporate.ro