Plăţile online cu cardul procesate prin RomCard au urcat la 220 milioane de euro în 2012

Autor: Adrian Dumitrache 09.01.2013

Valoarea plăţilor online cu cardul procesate prin RomCard a crescut cu 38% anul trecut, până la 220 milioane de euro, în timp ce numărul tranzacţiilor a fost de 4,1 milioane, potrivit datelor PayU România. Din totalul plăţilor, în sistemul PayU au fost înregistrate tranzacţii în valoare de 176 milioane de euro.

Valoarea medie a tranzacţiilor a cunoscut o scădere de 8%, până la 53 de euro.

"Scăderea valorii coşului mediu se datorează în primul rând creşterii cu 60% a numărului de tranzacţii în lei, care au, în mod normal, o valoare mai mică. Acest lucru arată, în primul rând, o diversificare a ofertei de produse şi o evoluţie pozitivă pe majoritatea segmentelor de piaţă. Totodată a crescut gradul de adopţie a metodelor online de plată în rândul consumatorilor", a declarat Marin Mitroi, directorul general al RomCard.

El estimează că anul acesta volumul plăţilor online cu cardul va ajunge la 286 milioane de euro, corespunzător unui număr de peste 5 milioane de tranzacţii. PayU, deţinut de grupul Naspers, este un jucător de talie mare pe piaţa de plăţi online din România, cu o cotă de 80% din volumul total al procesatorului de tranzacţii cu carduri Romcard.