Microsoft a vândut 60 de milioane de licenţe Windows 8 de la lansare

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.01.2013

Microsoft a vândut 60 de milioane de licenţe şi upgrade-uri ale sistemului de operare Winsows 8 în primele 10 săptămâni de când a fost lansat, a declarat Tami Reller, directorul financiar al diviziei Windows la ediţia din acest an a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, scrie Thomson Reuters.

Acest lucru înseamnă că numărul de licenţe şi upgrade-uri vândute de la sfârşitul lunii noiembrie a ajuns la 20 de milioane, compania anunţând atunci că în primele luni de când a fost lansat produsul au fost vândute 40 de milioane de exemplare.

Datele arată o creştere solidă, dar nespectaculoasă a noului sistem de operare al Microsoft, care nu a reuşit să relanseze vânzările de computere personale, în timp ce noile produse cu touch screen ale gigantului american nu au reuşit să trezească imaginaţia consumatorilor. Potrivit reprezentantului Microsoft, vânzările Windows 8 sunt în creştere, la fel ca acelea ale celuilalt sistem de operare dezvoltat de compania americană, Windows 7, care a fost lansat în urmă cu trei ani.