Grupul german Volkswagen trece prin cea mai bună perioadă de la înfiinţare: vânzările au atins cote record

Autor: Marius Oncu 11.01.2013

Vânzările de autovehicule la nivel mondial ale Volkswagen au urcat anul trecut cu aproape 13%, la nivelul record de 5,74 milioane de unităţi, astfel că grupul german a ajuns să livreze una din fiecare patru maşini de pe piaţa auto europeană, potrivit Deutsche Welle.În luna decembrie, vânzările constructorului german au avansat cu 30%, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, la 517.900 de unităţi.

Volkswagen a reuşit să-şi crească vânzările mai ales pe pieţele asiatice şi americane anul trecut. Acestea au compensat efectul declinului pieţei europene şi au reuşit să susţină avansul rezultatelor grupului, a afirmat director de vânzări al Volkswagen, Christian Klingler.

Chiar dacă se află într-o situaţie mai bună decât majoritatea producătorilor europeni, Volkswagen se aşteaptă la dificultăţi anul următor, mai ales în ţările cu probleme financiare din sudul Europei.

Vânzările din China au crescut cu 25% anul trecut, la 2,15 milioane de unităţi, şi au depăşit livrările în Europa, care au coborât cu 1,2%, la 1,7 milioane de unităţi.