Carmen Săndulescu a demisionat de la conducerea dezvoltatorului imobiliar Impact

Autori: Stefan Musgociu , Roxana Pricop 14.01.2013

Carmen Săndulescu, unul dintre cei mai longevivi manageri ai dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) şi acţionar al companiei, a demisionat din funcţia de director executiv.

Săndulescu, care a ocupat diferite funcţii de conducere în anii anteriori, nu va mai fi director executiv în companie începând de azi, 14 ianuarie. Alături de Dan Ioan Popp, Săndulescu a dezvoltat compania Impact.

Potrivit celor mai recente raportări, Săndulescu deţine 9,69% din acţiunile Impact, participaţie evaluată la 2,7 milioane de lei. Ea a vândut în ultimii ani acţiuni Impact în valoare de 4,4 milioane de euro, mare parte din această sumă fiind folosită pentru a participa la majorările de capital derulate de Impact.

Dan Ioan Popp a fost înlocuit în luna aprilie a anului trecut de la conducerea Consiliului de Administraţie cu Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma.

Schimbările în conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe şi al pierderilor înregistrate de companie în anii 2010 şi 2011, când pierderile au cumulat aproape 40 milioane lei.

Rezultatele financiare au afectat puternic şi valoarea acţiunilor Impact pe bursă, care au căzut puternic. În 2012, acţiunile Impact au scăzut cu 37%, în condiţiile în care indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 18%.