Terasele din Centrul Vechi al Bucureştiului vor fi deschise doar până la ora 24:00 - proiect

Autor: Radu Racu 14.01.2013

Programul de funcţionare al teraselor din centrul vechi al Bucureştiului ar putea fi limitat până la miezul nopţii, conform unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Capitalei, postat pe site-ul primăriei.

Hotărârea vizează permiterul din centrul capitalei delimitat de străzile Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Carol, Strada Hristo Botev, Bulevardul Corneliu Coposu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei. În această zonă, terasele vor purtea funcţiona până la ora 22:00, cu excepţia celor din suprafaţa la care municipalitatea se referă ca la Pilotul A, respectiv zona Lipscani, unde programul de funcţionare va fi limitat până la ora 24:00 în timpul săptămânii. Pentru zilele de weekend, programul poate fi extins cu o oră.

Vedeţi aici proiectul primăriei

"Plecând de la un set de probleme reale, precum agresarea şi degradarea peisajului urban, inclusiv prin amenajarea inadecvată a teraselor sezoniere, se doreşte ca prin implementarea unui set de măsuri, inclusiv prin reglementarea activităţilor de alimentaţie publică pe terase sezoniere în Centrul Istoric Bucureşti, să se amelioreze imaginea urbană a unei zone de interes naţional şi internaţional, să sporească atractivitatea acestui obiectiv turistic cu un real potenţial de dezvoltare economică şi să se îmbunătăţească în acelaşi timp confortul şi condiţiile de viaţă ale rezidenţilor si utilizatorilor spaţiilor din acest perimetru", se arată în expunerea de motive care este semnată de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, conform Ştirilor Pro TV.

Conform proiectului Primăriei Capitalei, terasele sezoniere din Centrul Istoric vor putea funcţiona doar în perioada 15 martie - 15 noiembrie.

Cât costă să faci din centrul Bucureştiului un al doilea Sibiu

Centrul vechi al Bucureştiului se întinde pe o suprafaţă de 57 de hectare, din care Pilotul A ocupă circa 15 hectare. Un număr de 527 de clădiri - din care aproximativ o treime condensate în zona Lipscani - sunt incluse în perimetrul delimitat de şase străzi mari: la nord de bulevardele Elisabeta şi Carol, la est de bulevardul Hristo Botev, la vest de Calea Victoriei, iar la sud de Splaiul Independenţei şi bulevardul Corneliu Coposu. Jumătate din clădirile din centrul vechi sunt construite înainte de anul 1900, iar alte 220 sunt ridicate înainte de 1940. Costurile recondiţio­nării unor astfel de imobile merg în acest caz până la mai bine de jumătate din valoarea de achiziţie.