Bestseller pe Strada Ficţiunii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 18.01.2013

Philip Sington

Domnişoara Einstein

Editura Allfa

Traducere din limba engleză şi note de Ioana Pricop. Un thriller care e şi un roman istoric. Autorul declară că a văzut "nişte paralelisme fascinante între obsesiile intelectuale ale lui Einstein şi viaţa lui intimă deosebit de neobişnuită." "În 1933 - precizează editura - , cu două luni înainte de ascensiunea lui Hitler, o femeie este găsită inconştientă într-o pădure din apropierea Berlinului. Amnezică, tânăra ajunge într-o clinică de psihiatrie, în grija doctorului Martin Kirsch, care se luptă cu fantomele trecutului de chirurg militar pe frontul Primului Război Mondial. Parcurgând un drum anevoios, Kirsch face tot ce-i stă în putinţă pentru a afla identitatea femeii şi, în cele din urmă, descoperă o legătură surprinzătoare cu cel mai celebru om de ştiinţă al vremii." Lângă femeie fusese găsită o notiţă scrisă de mână anunţând o lectură publică a unei conferinţe a lui Albert Einstein. Psihiatrul ajunge să descopere că moştenitorul lui Einstein, fiul său cel mai mic, Eduard, scrie undeva ascuns de lume o carte care ar urma să-l distrugă pe ilustrul său tată şi, ca atare, să schimbe lumea.

Lisa See

Visul lui Joy

Editura Allfa

Traducere din limba engleză şi note de Lavinia Vasile. Povestea a două mame şi a fiicei pe care se luptă s-o salveze. Se continuă povestea din precedentul roman al scriitoarei, "Fetele din Shanghai". "Joy are doar nouăsprezece ani când se trezeşte prinsă într-un joc al destinului pe care cu greu îl poate controla. E începutul anului 1957 când se hotărăşte să părăsească America, unde a crescut, pentru a ajunge în China, unde se află adevăratul ei tată. Îndurerată şi dezamăgită de familie, orbită de idealism şi nepăsătoare în faţa pericolelor, se avântă într-o lume necunoscută. Într-un proces de autocunoaştere şi împăcare cu trecutul, Joy este hotărâtă să-şi urmeze visul oricare ar fi consecinţele. Îngrijorată pentru fiica ei, Pearl pleacă în căutarea lui Joy, hotărâtă să o salveze, indiferent care va fi preţul plătit." Spre deosbire de "Fetele din Shanghai", în acest roman organizat în patru părţi sunt doi naratori.

Simon Toyne

Cheia

Editura Allfa

Traducere din limba engleză şi note de Andreea Boldura. Soarta omenirii se află în mâinile unei femei, devenită cea mai importantă persoană din lume. Ea este Cheia. Un thriller palpitant, misterios, plin de răsturnări de situaţie. "Cheia" este al doilea volum al Trilogiei Sancti de Simon Toyne. Primul volum "Sanctus" a fost tradus în 27 de limbi şi publicat în 40 de ţări, inclusiv în România. "În străvechiul oraş turcesc Ruina, ziarista americană Liv Adamsen zace într-o rezervă izolată, uitându-se la pereţii goi ca memoria ei. Ştie că a intrat în monumentala Citadelă din inima Ruinei, dar nu-şi mai aminteşte decât de întuneric. Ceva straniu o tulbură, o voce interioară care îi şopteşte ca ea este «cheia». Dar cheia de la ce? Pentru un mercenar care operează în deşertul sirian, Liv ar putea descifra unul dintre cele mai mari secrete ale omenirii. Membrilor frăţiei din Citadela, întoarcerea ei le-ar asigura supravieţuirea. Iar pentru o puternică facţiune din Roma, Liv este o ameninţare la adresa Bisericii Catolice. Urmărită pe mai multe continente şi prinsă în vâltoarea unor evenimente ieşite din comun, Liv apelează la singura persoană în care are încredere: un asistent social pe nume Gabriel Mann. Ceea ce vor descoperi împreună îi va şoca şi va schimba lumea pentru totdeauna."