Mega Image, în discuţii pentru 20 de magazine în Braşov

Autor: Cristina Roşca 25.01.2013

Retailerul belgian Mega Ima­ge, prezent pe piaţa locală cu supermarketurile cu acelaşi nume şi cu magazinele de proximitate Shop&Go, negociază preluarea reţelei de 20 de magazine Luca din Braşov, potrivit unor surse din piaţă.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei Luca nu au răspuns solicitării privind negocierile cu Mega Image. De partea cealaltă, reprezen­tanţii gru­pului belgian, care de­ţine pe piaţa locală 195 de magazine, spun "su­ntem interesaţi de noi locaţii în piaţă. În cazul (preluării, n.red.) magazinelor Luca din Braşov, nu comentăm".

Aceasta ar fi una dintre cele mai importante tranzacţii pentru Mega Image pe piaţa locală, tranzacţie pentru care belgienii ar putea plăti câteva milioane de euro.

Belgienii nu se află însă la prima achiziţie, ba mai mult, de la intrarea pe piaţă compania a mizat pe preluarea unor re­ţele mai mici pentru a-şi completa portofoliul.

Preluarea magazinelor Luca din Braşov ar fi însă pentru belgieni o primă achiziţie a unei companii locale cu acoperire regională.

Din totalul de 20 de unităţi trei sunt supermarketuri, în timp ce restul sunt magazine de proximitate. Astfel, compania Luca activează pe aceleaşi două formate pe care activează şi belgienii de la Mega Image, cu afaceri de 288 mil. euro în 2011.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro