Asus lansează pe piaţa locală noul Padfone 2, a doua generaţie a telefonului care se transformă în tabletă - Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 06.02.2013

Asus România, reprezentanţa locală a companiei taiwaneze, lansează astăzi noul PadFone 2, „sistemul” format dintr-un smartphone cu sistem de operare Android şi o tabletă cu sistem de andocare.  

PadFone 2 constă într-un smartphone cu procesor quad-core la 1,5 Ghz şi un display de 4,7 inchi, echipat cu tehnologia 4G de transfer a datelor. Aplicaţiile sunt optimizate perfect pentru a opera atât în modul tabletă, cât şi în modul telefon, tranziţia între cele două ecrane fiind instantanee. La numai 649g, greutatea combinată a celor două este mai mică decât a majorităţii tabletelor de pe piaţă. Spre comparaţie, un iPad 4G din a patra generaţie are o greutate de 652 de grame. Mecanismul dock-ului a fost regândit, necesitând o singură acţiune pentru cuplare. PadFone 2 a fost redesenat subtil pentru a-i mări diagonala ecranului la 4.7”, în timp ce grosimea a fost redusă la numai 9mm, iar greutatea la 135g. Bateria extinsă a telefonului are o capacitate de 2140mAh şi oferă 16 ore de convorbire 3G şi 13 ore de browsing Wi-Fi, în timp ce bateria din PadFone 2 Station are 5000mAh şi susţine 36 de ore de convorbire 3G. Bateria internă din PadFone 2 Station are o capacitate suficientă pentru a reîncărca telefonul de trei ori. 

Procesorul Qualcomm Snapdragon quad-core la 1.5GHz şi cei 2GB memorie RAM asigură o performanţă incredibilă pentru PadFone 2 atât în modul telefon cât şi în modul tabletă. Singurul telefon alt telefon de pe piaţa locală cu o memorie RAM de 2 Gb este Samsung Galaxy Note II. 

Noul ecran Super IPS Plus are o diagonală de 4.7” şi rezoluţie HD 1280x720. Acesta este protejat de sticla Corning Fit Glass rezistentă la zgârieturi şi oferă imagini detalitate, culori precise, unghiuri de vizualizare ultra-largi şi luminozitate de 550cd/mp pentru o vizibilitate bună în lumină exterioară. O nouă cameră de 13 megapixeli, de înaltă performanţă, captează fără întârziere imagini detaliate. Spre comparaţie majoritatea smartphoneurilor actuale au o cameră de 8 MPx.  În modul rafală pot fi preluate 100 de cadre la viteza de 6 cadre pe secundă. Camera poate fotografia în timp ce înregistrează clipuri 1080p HD la 30fps sau 720p HD la 60fps. Performanţele fotografierii în lumină slabă au fost de asemenea îmbunătăţite prin diafragma f/2.4 şi procesorul de imagine dedicat. 
Preţul unui PadFone 2 cu o capacitate de 32 Gb este de 3.350 de lei, şi de 3.730 de lei pentru cel de 64 Gb, acesta neavând însă şi cititor de carduri microSD.