Membri ai familiei Porsche sunt investigaţi pentru manipularea bursei

Autor: Anca Dumitrescu 12.02.2013

Membri ai familiei Porsche sunt investigaţi pentru manipularea bursei, într-o anchetă veche de trei ani şi jumătate declanşată după încercarea eşuată a companiei auto cu acelaşi nume de preluare a grupului Volkswagen, relatează Bloomberg.



Procuratura din Germania i-a pus deja sub acuzare pe fostul director general al Porsche Wendelin Wiedeking şi fostul director financiar Holger Haerter şi a trimis scrisori tuturor celor care făceau parte din consiliul de supraveghere a Porsche la jumătatea anului 2008, pentru a-i informa că au fost incluşi în anchetă, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al companiei, Jan Dietzel.

Extinderea investigaţiei înseamnă că procuratura a contactat membrii familiei fondatorului Porsche, Ferdinand Porsche.

Consiliul de administraţie al Porsche este condus de nepotul fondatorului, Wolfgang Porsche. Ferdinand Piech, văr cu Wolfgang, este şi el membru.

Procurorii cercetează dacă Porsche a indus în eroare investitorii în 2008, atunci când a negat că încearcă să preia Volkswagen. Compania se confruntă şi cu procese civile înaintate de investitori la un tribunal din Braunschweig, Germania, care cer despăgubiri de 4 miliarde de euro.