Financial Times citează Ziarul Financiar în scandalul cărnii de cal din Marea Britanie

Autor: Andreea Anghel 13.02.2013

Cotidianul britanic de business Financial Times citează Ziarul Financiar într-un articol referitor la scandalul cărnii de cal, care a răvăşit în ultimele zile industria alimentară europeană şi pe cea românească.


Potrvit publicaţiei britanice scandalul cărnii de cal poate afecta imaginea agriculturii româneşti, un sector important pentru dezvoltarea economică a ţării.

"Cu toate că România exportă pe an carne de cal în valoare de doar 10- 12 milioane de euro, agricultura este primordială pentru România", scrie Financial Times, citând Ziarul Financiar.

 

Cât costă un cal în România? Cei mai scumpi ajung la preţul unui Maserati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cititi si:

"Mafia cailor" înregistrează profituri uriaşe cumpărând cai cu zece lire sterline - presă

 

Şase distribuitori francezi retrag de la vânzare produse furnizate de Findus şi Comigel

"Din informaţiile pe care le avem până în acest moment, nu reiese că ar fi fost încălcată vreo regulă europeană de companiile din România Nu cred că România, fiind trasparentă şi îndeplinind toate standardele trebuie să accepte să fie tratată ca suspectul de serviciu", citează Financial Times din declaraţia premierului român Victor Ponta.

Cantităţi importante de carne de cal - până la 100 la sută - au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, apoi în lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. Carnea pentru friptură a fost furnizată de companii britanice şi irlandeze, iar lasagna şi spaghetele bolognese de compania franceză Comigel. Aceasta din urmă s-a aprovizionat de la compania franceză Spanghero, care afirmă că a cumpărat carne din România. Dar asociaţiile profesionale româneşti din domeniul alimentar au respins duminică aceste acuzaţii, afirmând că originea problemei nu este în România, a relatat AFP.