BNR a cumpărat un pian Steinway de 130.000 de euro

Autor: Anelis Baciu 18.02.2013
BNR a comandat unui comerciant de instrumente muzicale din Constanţa un pian de concert marca Steinway care are un preţ de 565.000 de lei (circa 130.000 de euro), potrivit unui anunţ publicat pe site-ul e-licitaţie.ro. Contractul a fost atribuit prin negociere, fără licitaţie publică, în condiţiile în care comerciantul respectiv este singurul dealer Steinway din România.
 
Contactaţi de ZF, reprezentanţii BNR au declarat că un astfel de instrument era necesar deoarece instituţia organizează anual concerte sub egida „Zilele culturale ale BNR“, în cadrul cărora sunt invitaţi artişti renumiţi, iar din acest an instituţia va fi partener al Festivalului Naţional George Enescu.
 
Oficiali ai companiei Senia, care va livra pianul comandat de BNR, au declarat că este vorba despre un model unicat, dar care nu se numără printre cele mai scumpe astfel de obiecte vândute de companie. Reprezentanţii BNR spun că este vorba despre un pian Steinway D274. Un astfel de pian, la mâna a doua, se vinde pe site-ul amazon.com cu circa 130.000 de dolari (100.000 de euro).
 
 
BNR a precizat că instituţia nu foloseşte bani pentru achiziţii de la bugetul de stat şi mai mult statul român încasează TVA în valoare de 135.600 de lei ca urmare a acestei tranzacţii.
 
Pianele marca Steinway sunt unele dintre cele mai renumite şi mai costisitoare instrumente muzicale din lume, fiind destinate în principal profesioniştilor din domeniu, acesta fiind şi principalul argument avut în vedere de comisia de achiziţie atunci când a optat pentru acest model.
 
Fragment dintr-un articol apărut iniţial vineri, 15 februarie. Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro