Regele mallurilor a avut încasări de 53 mil. euro din centre comerciale

Autor: Cristi Moga 15.02.2013

Omul de afaceri Iulian Dascălu, cel mai puternic antre­prenor din industria centrelor comerciale, considerat "regele mallurilor", a realizat în 2012 încasări de peste 53 de milioa­ne de euro din exploatarea proiectelor Iulius Mall din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, precum şi din mallul pro­iectului Palas Iaşi, ca­re a avut şapte luni de funcţionare.

Veniturile obţinute de Dascălu din malluri sunt cu 28% mai mari comparativ cu 2011, atât datorită deschiderii pro­iec­tului Palas în mai 2012, cât şi rezultatelor în creştere rea­lizate de fiecare dintre malluri­le mai vechi.

"Evoluţia ascendentă înre­gis­trată la nivel de grup anul trecut se datorează înca­să­rilor din chiriile pro­cen­tua­le, atra­ge­rii de noi bran­duri cerute de clienţi şi inau­gurării ansamblului multifunc­ţional Palas Iaşi", a precizat pentru ZF Iulian Dascălu, om de afa­ceri care a mizat peste jumă­tate de miliard de euro în pia­ţa imobiliară.

Cel mai bun mall al reţelei a rămas şi anul trecut proiec­tul Iulius Mall Ti­mişoara, cu în­casări de 17,4 mil. euro într-un oraş fără concurenţă sem­ni­ficativă, în timp ce "perla" porto­foliului, şi anume Palas Iaşi, a adus venituri de 7,6 mil. euro din închirierea spaţiilor co­merciale, respectiv 2,25 mil. euro din închi­rierea birourilor.

Pentru 2013 Dascălu şi-a propus realizarea unor venituri de peste 60 mil. euro.

Mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro