BDR Associates merge în Azerbaidjan, după Moldova şi Ucraina. Planurile de viitor vizează şi Georgia

Autor: Andreea Mindrila 18.02.2013

BDR Associates, una dintre cele mai importante agenţii de comunicare strategică şi PR de pe piaţa locală, îşi continuă expansiunea pe pieţele externe, compania urmând să îşi deschidă în acest an o filială la Baku, Azerbaidjan, în urma unei invesţiţii de 25.000 - 30.000 euro.

Strategia de expansiune a BDR Associates a început în urmă cu zece ani, în Republica Moldova, ulterior agenţia realizând proiecte de comunicare şi pentru clienţi din Ucraina, în contextul în care piaţa internă oferă posibilităţi moderate de dezvoltare în lipsa măsurilor de stimulare a creşterii economice şi de atragere de investiţii străine.

"La începutul acestui an, după o documentare de câteva luni efectuată în 2012, am ajuns în Azerbaidjan într-o misiune desfăşurată pe plan local, în urma căreia ne-am decis să ne extindem prezenţa, intrând pe piaţa azeră, care are un potenţial de lucru impresionant. Suntem implicaţi deja în licitaţii şi în discuţii cu câţiva potenţiali clienţi, căutăm să formăm o echipă locală care urmează să fie coordonată de consultanţii BDR vorbitori de rusă şi turcă", spune Cătălina Stan, preşedinte şi CEO al BDR Associates.

Ea speră ca primele activităţi să fie demarate în această primăvară şi spune că sunt pregătiţi să investească în deschiderea unei filiale BDR la Baku, Azerbaidjan fiind a treia ţară din grupul GUAM (o structură de cooperare regională formată din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Republica Moldova) în care agenţia va desfăşura proiecte.

"Viziunea noastră este să păşim mai târziu şi în Georgia (a patra şi ultima ţară din grup) dacă aşteptările noastre ca potenţial de afaceri se vor confirma, iar Asia Centrală se va dovedi o alegere inspirată", precizează Cătălina Stan.