Primul teatru mobil din lume va încăpea într-un camion

Autor: Alina Dan - Mediafax 18.02.2013

Primul teatru mobil din lume, al cărui auditoriu va cuprinde aproximativ 111 locuri şi va încăpea într-un camion, va fi inaugurat anul viitor, cu ajutorul unei donaţii de 150.000 de lire sterline făcute de Fundaţia Andrew Lloyd Webber, informează bbc.co.uk.

"Fundaţia este foarte mândră să poată înfiinţa un spaţiu de spectacole atât de inovativ", a declarat Madeleine Lloyd Webber, administrator al fundaţiei.

Potrivit acesteia, Roundabout Auditorium, al cărui design este conceput de Lucy Osborne, va fi realizat din materiale durabile şi va putea fi transportat cu un singur camion. Pentru asamblarea lui vor fi necesari patru oameni şi o durată de opt ore, auditoriul fiind conceput să încapă în spaţii precum sălile de festivităţi ale şcolilor sau parcări.

În comparaţie, pentru asamblarea unui prototip realizat anul trecut erau necesare 12 persoane şi 36 de ore.

Astfel, spectacole de teatru jucate de artişti ai companiei Paines Plough, care va beneficia de donaţie, vor putea ajunge şi în cele mai îndepărtate colţuri ale Marii Britanii, unde accesul la teatrul tradiţional era inexistent.

Compozitorul britanic Andrew Lloyd Webber a pus bazele fundaţiei care îi poartă numele, în 1992, în scopul promovării artelor şi culturii, cu un accent deosebit în promovarea artiştilor din toate domeniile.

Printre musicalurile de succes ale renumitului compozitor britanic se numără o continuare a spectacolului "Fantoma de la Operă", "Jesus Christ Superstar", "Cats" şi "Starlight Express".