Cel mai vândut model de autoturism pe piaţa locală în ianuarie

Autor: Bogdan Alecu 23.02.2013

Dacia continuă să rămână lider în topul mărcilor de autoturisme, cu 758 de maşini, în scădere cu 15% faţă de perioada similiară a anului trecut şi o cotă de piaţă de aproape 23%, faţă de aproape 26% în prima lună din 2012, potrivit datelor Asociaţiei Producă torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În ceea ce priveşte vânzările pe modele, dacă în 2012 în primul trimestru cel mai bine vândut automobil pe piaţa locală era SUV-ul Duster, luna trecută cel mai bine vândut model a fost Sandero, cu 237 de maşini vândute, de cinci ori mai multe decât în prima lună a anului trecut, diferenţa fiind că acum este comercializat modelul din noua generaţie. Cu toate că şi Logan a fost lansat într-o nouă generaţie, vânzările acestuia au continuat declinul de aproape 50% faţă de perioada similară a anului trecut, la 231 de maşini.

Vânzările de autoturisme pe piaţa locală au scăzut în ansamblu în ianuarie cu 4,1% faţă de perioada similară a anului trecut, la 3.334 de unităţi

Piaţa auto a fost susţinută în prima lună din an de vânzările de vehicule comerciale, în condiţiile în care piaţa auto totală s-a menţinut aproape constantă faţă de ianuarie 2012 la un volum de 4.218 autovehicule.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro