Samsung a lansat astăzi tableta de 8 inci, Samsung Galaxy Note 8.0

Autor: Andreea Anghel 24.02.2013

Grupul sud-coreean Samsung a lansat astăzi la Congresul Mondial de mobile de la Barcelona, Samsung Galaxy Note 8.0, o tableta de 8 inchi cu procesor quad–core de 1,6 GHz, sistem de operare Android 4.1.2 (Jellybean), cameră foto principală de 5 Megapixeli şi una secundară de 1,3 MP. Tableta va fi disponibilă la nivel global începând cu cel de-al doilea trimestru al anului în 3 variante: Wi-Fi, 3G şi LTE (reţea 4G) şi 2 modele: unul cu memorie internă de 16GB şi celălalt cu o memorie de 32GB. Preţul nu a fost încă dezvăluit.

Prin Galaxy Note 8.0, Samsung se repoziţionează ca jucător  pe piaţa tabletelor de dimensiuni medii devenind un competitor important pentru iPad Mini şi Nexus 7. Galaxy Note8.0 nu este prima tabletă cu dimensiuni medii a companiei. În 2010, Samsung  a fost printre primii jucători de pe piaţă care a lansat o tabletă cu ecran de 7 inci, Galaxy Tab. Cu toate acestea, Galaxy Tab niciodată nu s-a bucurat de popularitatea pe care a avut-o Galaxy Note.

Compania Samsung dispune acum  de dispozitive cu ecran de 7, 8.9, 10.1 inci şi diferite modele: Galaxy Tab, Galaxy Tab Plus, Galaxy Note. Tableta Galaxy Note 10.1 s-a diferenţiat de toate celelalte tablete cu sistem de operare Android.

Pentru ca Galaxy Note 8.0 să se diferenţieze de competitori, Samsung a introdus funcţii inovatoare precum opţiuni multi-window pentru împărţirea ecranului portabil de 8 inci, acces la un număr de aplicaţii live, dar şi o nouă generaţie S Pen inteligent.

Tehnologia Reading Mode, permite ca de fiecare când este lansată o aplicaţie de citit, contrastul ecranului să se ajusteaze automat pentru a reduce efortul ochiului şi a oferi o experienţă de citit asemănătoare cu cea dată de un dispozitiv cu ecran e-ink.

Galaxy Note 8.0 vine cu un conţinut pre-instalat, precum serviciul Chat-On, ce oferă mesagerie instant şi chat în grup în formate multiple – imagini, video, voce, contacte.

Awesome Note este una din aplicaţiile integrate, introdusă pentru prima dată pe tabletele Android odată cu lansarea Note 8.0. Ea oferă multiple modalităţi de a lua notiţe, inclusiv Memo, Jurnal şi liste Must-remember. O altă nouă aplicaţie de pe Galaxy Note 8.0 este Smart Remote prin intermediul căreia tableta poate fi transformată într-o telecomandă universală.

De asemenea, faţă de celelalte tablete Samsung, Flipboard a dezvoltat o versiune personalizată a aplicaţiei sale care permite utilizatorilor să folosească funcţia de hover (traducere instantanee la poziţionarea mousului pe un cuvânt din pagina web) a S Pen-ului şi să vizualizeze un preview al

Samsung a spus că plănuieşte ca tabletele să devină o parte importantă a pieţei americane din 2013. Noile produse pe care le va lansa vor fi legate de diferite teme, precum experienţa din sufragerie. Compania urmăreşte să dezvolte dispozitive cu o interfaţă creativă şi eficientă.

Cel mai mare producător de telefoane mobile, televizoare şi cipuri de memorie a înregistrat vânzări de 52,2 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, în urcare cu 18% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a lui 2011, potrivit raportului financiar prezentat pe 25 ianuarie 2013.