Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 21,3 miliarde de dolari săptămâna trecută

Autor: Vlad Popescu 25.02.2013

Cei mai bogaţi 100 de oameni din lume au pierdut săptămâna trecută 21,3 miliarde de dolari din avere, după ce indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a înregistrat cea mai abruptă scădere din acest an, transmite Bloomberg.

Miliardarul Carl Icahn, cunoscut pentru implicarea activă în managementul companiilor la care are acţiuni, a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi. Pe locul 34 în topul bogaţilor lumii, Icahn a pierdut 1,3 miliarde de dolari din avere în săptămâna care s-a încheiat, după ce acţiunile holdingului său, Icahn Enterprises, au scăzut cu 15,6%.

Averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu aproape 700 milioane de dolari săptămâna trecută, în urma unui declin de 2,2% al acţiunilor gigantului America Movil. Slim, 73 de ani, are o avere estimată la 73,4 miliarde de dolari.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, pe locul secund cu 66 miliarde de dolari, a pierdut 260 milioane de dolari în ultima săptămână.

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a pierdut săptămâna trecută 1,3 miliarde de dolari, averea sa fiind evaluată la 56,1 miliarde de dolari, a treia din lume. Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, cea mai cunoscută marcă a grupului fiind Zara.

Pe locul al patrulea, Warren Buffett, 82 de ani, are o avere estimată la 54,2 miliarde de dolari.