Dezvoltatorul Cathedral Plaza: Millennium Building Development este unicul proprietar al clădirii

Autor: Cristi Moga 07.03.2013

“Compania Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, precizează că este unicul proprietar al clădirii şi al terenului din Str. General Berthelot nr. 15, sector 1, nicio schimbare neintervenind din acest punct de vedere asupra situaţiei juridice a proprietăţii”, a anunţat astăzi firma de PR ce s-a ocupat în ultimii ani de comunicarea proiectului Cathedral Plaza.

Anunţul vine la o săptămână după ce Ziarul Financiar a anunţat faptul că omul de afaceri elen Ioannis Papalekas s-ar fi înţeles cu Eyal Ofer, israelianul aflat în spatele Cathedral Plaza pentru achiziţia clădirii de birouri situată lângă Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Reprezentanţii Cathedral Plaza afirmă totodată că Millennium Building Development este deţinută de acelaşi asociat unic, şi anume firma Sioma Company Ltd., înregistrată în Cipru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grecul Ioannis Papalekas, care în ultimele 16 luni a cumpărat proiecte imobiliare "cu probleme" de peste 70 de milioane de euro, a ajuns recent la o înţelegere şi cu miliardarul israelian Eyal Ofer pentru achiziţia turnului de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureştiului.

Ofer, a cărui avere este estimată de Forbes la 5,8 miliarde de dolari, a investit peste 40 mil. euro în turnul de 18 etaje de lângă Catedrala Sfântul Iosif, dar nu a dat în folosinţă clădirea din cauza litigiilor cu Arhiepiscopia Romano-Catolică. Biserica se judecă de şapte ani pentru demolarea imobilului pe motiv că autorizaţia de construire nu ar fi fost valabilă, astfel că Papalekas ar trebui să descurce iţele acestui dosar care se află de mai mult timp şi pe masa primarului Capitalei Sorin Oprescu.

"Papalekas a semnat recent achiziţia Cathedral Plaza", au declarat pentru ZF surse apropiate tranzacţiei. Părţile direct implicate nu au oferit informaţii legate de subiect până la închiderea ediţiei.

Acesta este un al doilea turn cu probleme legale şi fără chiriaşi pe care discretul Papalekas l-a cumpărat în ultimul an, după ce anul trecut a "împuşcat" şi proiectul Tower Center din Piaţa Victoriei.