Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea are o avere de 1,3 mld.dolari

Autor: Roxana Pricop 04.03.2013

Paul Singer, şeful fondului de hedging Elliott Management, care deţine 15% din capitalul Fondului Proprietatea, şi unul dintre cei mai influenţi manageri de bani din SUA, are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari, potrivit Topului Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013.



În ultimii doi ani, averea sa a crescut 400 milioane de dolari, potrivit informaţiilor Forbes. În vârstă de 68 de ani, Paul Singer ocupă locul 1.107 în topul miliardarilor lumii întocmit de Forbes. El şi-a construit averea administrând fonduri de hedging.

În urmă cu 35 de ani, Singer a fondat firma de investiţii Elliott Management care administrează active de 21 miliarde de dolari plasate în fonduri de hedging. Cele mai mari fonduri de hedging ale sale au înregistrat un randament de peste 12% în dolari anul trecut, potrivit Forbes.

Fondul de hedging al lui Paul Singer a dus o aprigă luptă împotriva Argentinei pentru a-şi recupera banii investiţi în obligaţiunile emise de statul sud-american, mergând atât de departe încât a convins guvernul Ghanei să ia în posesie un vas al Argentinei. Printre investiţiile făcute de Elliott se numără şi cea în producţia filmului Les Miserables.