Un fond finlandez, cel mai mare acţionar al Cemacon Zalău

Autor: Andrei Chirileasa 05.03.2013

Salariaţii şi foştii manageri ai producătorului de cărămizi Cemacon (CEON), care deţine o fabrică la Zalău, au vândut ieri un pachet de 23% din acţiunile companiei printr-o tranzacţie specială în valoare de 3 milioane de lei (700.000 de euro) derulată pe Bursa de Valori Bucureşti.

Cumpărătorul ar fi fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, care a fost raportat tot ieri că deţine o participaţie de 5,5% din Cemacon, după o serie de achiziţii de săptămâna trecută. Tranzacţiile tot mai mari cu acţiuni Cemacon au dublat preţul în ultima săptămână.

Tranzacţia de ieri, realizată la preţul de 0,05 lei/acţiune, evaluează compania la 13,14 mil. lei (puţin peste 3 mil. euro). Pe bursă, preţul a crescut şi ieri cu 10%, închizând la 0,0522 lei. Cemacon este una dintre cele mai îndatorate companii de pe bursă, iar asta i-a afectat puternic rezultatele în ultimii ani. Anul trecut, Cemacon a avut pierderi de 11,14 mil. lei, deşi afacerile companiei au crescut cu 26%, la 34,58 mil. lei. În acţionariatul Cemacon mai sunt Broker Cluj şi Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro