Gheorghe Hagi îşi face lanţ de puburi. Până în 2014 vrea zece locaţii în toată ţara

Autor: Cristina Roşca 07.03.2013

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi împreună cu alţi patru oameni de afaceri români au deschis la Constanţa un local de tip sport lounge sub brandul H10 Sport Lounge, care a necesitat o investiţie de 400.000 de euro.

Acest local este primul dintr-o serie de zece ce urmează a fi deschise până la finalul lui 2014 la nivel naţional, urmând a fi creat astfel un lanţ de pub-uri dedicate carierei fostului fotbalist. Localurile vor fi decorate cu obiecte şi fotografii din cariera lui Hagi şi vor cuprinde şi o serie de fan-cluburi.

Localul din Constanţa, amplasat într-un spaţiu închiriat pe bulevardul Tomis, nr. 129-131, are 140 de locuri la parter şi 80 de locuri la VIP Lounge. Acţionarii au ales oraşul Constanţa pentru primul local pentru că acesta este oraşul natal al lui Hagi.

"Ideea mi-a venit acum doi ani când în urma unei discuţii cu nişte englezi mi-am dat seama că Hagi poate fi încă exploatat, însă în altă manieră", spune Mihai Neguţ, unul dintre acţionari. În proiect mai sunt implicaţi pe lângă Hagi şi Mihai Neguţ, Petre Brumă, Vlad Creţu şi Răzvan Neguţ.

Localul deschis în Constanţa este primul dintr-o serie de zece, următoarele nouă vor fi deschise în ţară în sistem de franciză, în prezent acţionarii căutând posibili parteneri.

"Acest format de pub se pretează pentru spaţiile stradale, nu pentru cele din malluri. Noi am deschis primul local pentru a fi un model pentru francizaţi". Acţionarii se gândesc deja şi la expansiunea în afara ţării.

Fostul fotbalist Gică Hagi mai deţine şi hotelul de patru stele Iaki din Mamaia.