GTC a cumpărat cu 1 euro 30% din trei malluri Galleria

Autor: Cristi Moga 12.03.2013

Grupul israelian GTC, care a dezvoltat pe piaţa locală atât birouri în Piaţa Victoriei, în centrul Capitalei, cât şi centre comerciale la marginea Sucevei, a ajuns în situaţia de a cumpăra pentru preţul simbolic de 1 euro participaţiile deţinute de un acţionar minoritar în trei malluri Galleria construite în ţară.

GTC deţinea în proiectele Galleria din Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava o participaţie de 70%, în timp ce restul acţiunilor erau deţinute de altă companie israeliană, Aura Investments, care a decis să vândă.

„Pe 24 decembrie 2012 GTC a semnat contractul final cu partenerul minoritar din subsidiara NCC (care deţine trei centre comerciale situate în Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava). Potrivit înţelegerii, GTC România a cumpărat pachetul minoritar de acţiuni din NCC pentru 1 euro“, se arată în raportul financiar al grupului GTC cu rezultatele pentru 2012. Mallurile cu o suprafaţă de 37.000 mp sunt evaluate la 7 mil. euro (189 euro/metrul pătrat închiriabil), în timp ce datoriile faţă de BERD şi Raiffeisen, care au finanţat construcţia, se ridică la 27 mil. euro, astfel că valoarea netă a proiectelor este de „minus 20 mil. euro“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro