Un furnizor al IKEA din Alba Iulia investeşte un milion în extinderea producţiei

Autor: Laurentiu Cotu 14.03.2013

Producătorul de articole din porţelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, va derula în acest an un program de investiţii în valoare de aproximativ 1 mil. euro, ce presupune achiziţionarea unor noi utilaje de producţie.

Potrivit companiei, investiţiile din acest an vor duce la creşterea calităţii producţiei. Capacitatea actuală de producţie a fabricii Apulum din Alba Iulia este de 11.000 de tone de porţelan pe an.

„Bugetul pentru investiţii din 2013 nu se poate compara cu cel din ultimii doi ani, când am investit aproximativ 5 milioane de euro în creşterea producţiei. Însă, în acest an intenţionăm să mai investim încă 1 milion de euro în utilaje“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum. Potrivit reprezentanţilor companiei din Alba, concernul suedez IKEA rămâne în continuare principalul client al Apulum. Apulum mizează în acest an pe o cifră de 85 mil. lei (peste 19 mil. euro), mai mult cu 16%, în lei faţă de anul trecut.