Vânzările de Galaxy S4 vor fi cu 30% mai mari decât cele ale S3. Câte telefoane se aşteaptă să vândă sud-coreenii în România?

Autor: Cristina Roşca 15.03.2013

Sorin Manea, telecom division manager România & Bulgaria în cadrul Samsung Electronics spune că până la finalul acestui an se vor vinde peste 100.000 de telefoane Samsung Galaxy S4, model ce a fost lansat aseară la New York şi care va fi disponibil la vânzare în România la finalul lunii aprilie.

"Estimez vânzări (în volum, n.red.) cu cinci zero-uri. Mizez pe utilizatorii de Galaxy S, S2, S3, care îl aşteaptă. Cred că datorită noilor funcţii, Galaxy S4 va câştiga şi clienţi noi care până acum utilizau telefoanele altor producători". Potrivit lui Manea, noii clienţii vor aloca timp pentru a descoperi toate funcţiile pe care le are noul produs. "Multe funcţii nu sunt folosite de majoritatea utilizatorilor, însă dacă ar fi descoperite i-ar ajuta foarte mult".

El mai spune că dintre funcţiile anunţate aseară de compania sud-coreeană pentru noul model Samsung Galaxy S4, în România cel mai bine vor fi primite cele legate de cameră, precum cea care permite utilizarea simultană a celor două camere - una principală de 13 megapixeli şi una secundară de doi.

Despre preţul noului telefon care va fi oferit spre vânzare la finalul lui aprilie in 55 de ţări, Sorin Manea spune că va fi similar celui cu care s-a vândut S3 în momentul lansării.

Şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung Electronics România şi Bulgaria mai spune că în primele opt luni de prezenţă pe piaţă - din momentul când este oferit la vânzare până la finalul anului - vânzările Samsung Galaxy S4 vor fi cu 30% mai mari decât cele ale Galaxy S3 în primele sale opt luni de prezenţă pe piaţa din România.

"Un avans de 30% (în volum, n.red.) al vânzărilor va exista cu siguranţă".