7 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Twitter

Autor: Octavian Calei 23.03.2013

Twitter, renumitul site de micro-blogging, s-a născut dintr-o companie aflată în pierdere şi care avea ca obiect de activitate publicarea de materiale audio, însă în urma unei schimbări inspirate a direcţiei, ideea s-a conturat în cadrul unui "hackathon", scrie CNBC.

1. Twitter a apărut dintr-o serie de întâmplări care nu intenţionau crearea siteului aşa cum îl cunoaştem astăzi. În 2006, compania se numea Odeo şi se ocupa cu publicarea de materiale audio. Conducerea a decis să schimbe strategia atunci când a văzut că afacerea nu creştea şi a organizat un "hackathon" de o zi (o competiţie care adună programatori, designeri de web şi alţi specialişti din domeniu pentru a lucra intensiv în cadrul unui proiect - n.red.) în urma căruia a luat naştere ideea Twitter.

2. Twitter a fost creat pe un teren de joacă din South Park, situat într-un cartier din San Francisco, relatează Dom Sagolla, membru al echipei fondatoare. Jack Dorsey a avut un moment de inspiraţie propunând ideea simplă care transformat compania într-o multimiliardară.

3. Prima postare pe Twitter a fost cea a co-fondatorului Dorsey pe 21 martie 2006. Atunci când site-ul a fost deschis, primele tweet-uri ale utilizatorilor au fost afişate automat şi erau "Just setting up my twttr" (Îmi setez contul - n.r.).

4. Utilizatorul cu cei mai mulţi abonaţi este Justin Bieber, cu 36 de milioane de persoane. Hootsuite, o companie care administrează o reţea socială este abonată la cei mai mulţi utilizatori, urmărind peste 1,1 milioane de conturi. Utilizatorul care a postat cele mai multe mesaje, peste 36 de milioane de tweet-uri, este @Yougakduan_00, o fată din Japonia căreia compania i-a suspendat contul. Cel mai urmărit brand este YouTube, având aproape 25 de milioane de abonaţi.

5. 47.815 conturi de Twitter au fost verificate şi au primit banderola albastră care le autentifică, însă cel al directorului companiei, Dick Costolo (@dickc), nu a fost verificat.

6. Numele oficial al mascotei Twitter este Larry. Pasărea de pe logo-ul companiei a primit numele legendarului Larry Bird, jucător de baschet la Boston Celtics.

7. Nu Twitter a creat funcţiile "retweet", "replies", "hashtags", aplicaţia pentru telefoane şi reclamele, ci utilizatorii şi dezvoltatorii. Aceste facilităţi au fost integrate în cadrul ecosistemului Twitter.