Miliardarul care construieşte o replică a Titanicului era să-şi scufunde propriul iaht de lux

Autor: Radu Racu 22.03.2013

Un iaht de lux aparţinând lui Clive Palmer, miliardarul australian care construieşte o replică identintică a vasului Titanic, a fost în pericol să se scufunde în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea Coastei de Aur de lângă Queensland, scrie The Daily Telegraph.

 

Iahtul Maximus, care a costat 5,3 milioane de dolari, s-a apropiat foarte mult de un perete stâncos şi a fost în pericol să se izbească de zid. Un semnal de avertizare luminoasă a fost tras de echipaj iar pasagerii au fost echipaţi cu veste de salvare, până la sosirea unui remorcher care a tractat vasul în larg, transmite publicaţia britanică.

 

Palmer se afla la bordul iahtului, într-o întâlnire cu parteneri de afaceri, conform presei australiene. Aceeaşi sursă susţine că Palmer nu este la primul incident naval, el eşuând pe ţărm cu o ambarcaţiune similară, cu un an înainte.

 

Clive Palmer, 58 de ani, a publicat în luna februarie imagini cu Titanic II, o replică identică a vasului scufundat în urmă cu 100 de ani, după ciocnirea cu un gheţar.