Duşmanul lui Putin şi a lui Abramovici a murit la Londra în condiţii suspecte

Autor: Iuliana Enache 24.03.2013

Miliardarul rus Boris Berezovski a murit sâmbătă la Londra la vârsta de 67 de ani, în locuinţa sa din Surrey, în sudul Angliei, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia Tim Bell, afirmând că a aflat vestea de la avocatul oligarhului, relatează AFP.

"Da, a murit. Mi-a confirmat avocatul lui în această după-amiază", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Boris Berezovski.

Potrivit presei britanice, între care BBC, omul de afaceri ar fi fost găsit mort sâmbătă dimineaţa în locuinţa sa din Surrey.

Fostă eminenţă gri a Kremlinului în timpul lui Boris Elţîn, căzut în disgraţie odată cu preluarea puterii de către Vladimir Putin, Berezovski a obţinut statutul de refugiat politic în Marea Britanie în 2003.

Moscova a cerut Londrei în mai multe rânduri, dar fără succes, extrădarea acestui om de afaceri controversat, inculpat în Rusia pentru că a făcut apel la o lovitură de stat.

El era vizat de numeroase anchete în Rusia, ultima datând din mai, după ce le-a propus o recompensă celor care "îl aresta pe periculosul criminal Putin".