Biserica Ortodoxă din Cipru va încerca să convingă antreprenorii ruşi să nu plece din ţară

Autor: Marius Oncu 25.03.2013

Liderul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Chrysostomos, se va întâlni cu antreprenorii ruşi cu investiţii în ţară pentru a încerca să-i convingă să nu plece din cauza crizei bancare, potrivit cotidianului elen Kathimerini.Chrysostomos va organiza joi o cină cu şefii companiilor importante prezente în Cipru, pentru a discuta cu aceştia să nu-şi mute banii în altă parte, astfel încât situaţia Ciprului să nu se deterioreze şi mai mult.

Arhiepiscopul intenţionează să le amintească ruşilor că au avut mult timp de câştigat de pe urma dobânzilor şi prezenţei în Cipru, în timp ce în alte ţări ar fi primit o dobândă apropiată de zero.

De asemenea, şeful Bisericii a afirmat că ciprioţii s-au obişnuit să trăiască confortabil, iar de acum ar trebui să se înveţe să se descurce cu mai puţini bani.

BIserica Ortodoxă este cel mai mare investitor de pe insulă şi un acţionar important al Hellenic Bank, a treia mare bncă a ţării. Hellenic Bank se află într-o situaţie financiară mult mai bună comparativ cu cele mai mari două instituţii de credit, Bank of Cyprus şi Cyprus Popular Bank, scrie Kathimerini.