Oprescu, despre Bulevardul Berzei-Uranus: Trebuie lege specială să putem dărâma gardul la Parlament

Autori: Roxana Alexe , Valentin Anghel 31.03.2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, că viitorul bulevard Berzei-Uranus "mai are o problemă", pe hârtie, la Palatul Parlamentului, deoarece trebuie avize şi o lege specială pentru a putea dărâma gardul clădirii.



"Dom' le, probleme am din cinci în cinci metri. Acuma îmi dau seama ce deştept a fost Videanu, cu ghilimele, că nu s-a apucat de ea (de lucrare - n.r.). Da' nu-mi pare rău, că tot o fac. Dar mai are o problemă: am ajuns acum, pe hârtie, la poarta trecerii pe sub Parlament. Dom'le, nu poţi să-ţi închipui ce înseamnă asta: avize de la SPP, avize de la SRI, avize de la Armată...", a spus Oprescu, arătând că, după Hala Matache, proiectul a ajuns, pe hârtie, la Parlament.

În acelaşi context, edilul şef al Capitalei a explicat că municipalitatea are în vedere lărgirea bulevardului Izvor la patru benzi de circulaţie, însă este nevoie de o lege specială pentru dărâmarea gardului Palatului Parlamentului.

"L-am întrebat pe domnul preşedinte Zgonea: «Dom'ne, mă mai ţii mult cu asta?» L-au zăpăcit şi el ăia din jur: «Trebuie să trecem la aprobare, la vot». Da' bagaţi-o, bă, la vot, că mă duc la 36 de metri (cu lucrările - n.r.), nu vă deranjez cu nimic, nu sar farfuriile pe masă la restaurant", a arătat primarul general.

Potrivit primarului Capitalei, lucrările pentru pasajul subteran de la Palatul Parlamentului vor fi începute, cel mai probabil, anul acesta, după finalizarea tronsonului de bulevard Berzei-Buzeşti.

Sorin Oprescu a mai precizat, referitor la Hala Matache, că reconstrucţia acesteia "cu elementele originale, la 50 de metri mai încolo", nu va fi finalizată odată cu bulevardul, pentru că municipalitatea nu are fonduri suficiente.

"Hala nu va fi terminată odată cu bulevardul. Nu am atâţia bani să mă scald în ei. Eu vreau, undeva spre septembrie, să închei lucrările (la bulevard - n.r.)", a explicat Oprescu.