Rulmenţi Bârlad concediază 250 de oameni după scăderea comenzilor

Autori: Theodor Istrate , Dana Ciriperu 02.04.2013

Un număr de 250 de salariaţi de la Rulmenţi Bârlad vor fi disponibilizaţi colectiv în această primăvară din cauza situaţiei economice dificile în care se află fabrica în ultima jumătate de an, ca urmare a scăderii volumului de comenzi.

Societatea Rulmenţi Bârlad va trimite în şomaj, până la mijlocul lunii viitoare, 250 de angajaţi din toate sectoarele de activitate, ca urmare a scăderii volumului de comenzi. De la începutul acestui an, cei 2.300 de angajaţi ai societăţii au fost în şomaj tehnic câte o săptămână din fiecare lună.

„În această primă jumătate a lunii aprilie vor fi transmise preavizele către salariaţii vizaţi de concedierile colective, fiind lăsat acel termen legal de contestaţie. Conform contractului colectiv de muncă, toţi cei 250 de angajaţi disponibilizaţi colectiv vor beneficia de plăţi compensatorii, între trei şi şase salarii medii pe unitate acordate lunar, în funcţie de vechimea fiecăruia în muncă“, a declarat, directorul general al Rulmenţi Bârlad, Corneliu Pricope. Potrivit conducerii fabricii bârlădene de rulmenţi, peste o treime din salariaţii disponibilizaţi colectiv vor îndeplini condiţiile de pensionare până la finalizarea perioadei de şomaj prevăzută de lege.