Afacerile colosului Hidroconstrucţia au scăzut cu 40%

Autor: Andreea Neferu 02.04.2013

Hidroconstrucţia, cel mai mare constructor cu acţionariat românesc în 2011, a devenit anul trecut o victimă colaterală a insolvenţei Hidroelectrica, principalul său client.

Astfel, Hidroconstrucţia a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 623,6 milioane de lei (140 mil. euro), în scădere în lei cu 38% faţă de anul precedent. În acelaşi timp, compania, considerată unul dintre cei mai mari angajatori, şi-a redus personalul cu 16%, ajungând la circa 5.500 de angajaţi.

„Din evoluţia indicatorilor economico-financiari rezultă o diminuare a cifrei de afaceri în anul 2012 determinată de reducerea semnificativă a programului de investiţii pentru semestrul al doilea şi pe total an 2012 de către Hidro­electrica, ca urmare a declanşării procedurii de insolvenţă“, se arată în raportul pe 2012 al companiei.

Astfel, Hidroconstrucţia şi-ar putea pierde anul acesta poziţia de lider al constructorilor cu acţionariat autohton, în favoarea Spedition UMB, firmă controlată de Dorinel Um­brărescu. Hidroconstrucţia este controlată de manage­ment şi de asociaţia salariaţilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro