Alertă la Giurgiu-Ruse: Traficul greu restricţionat pe pod din cauza afectării structurii de rezistenţă

Ziarul Financiar 07.04.2013

Traficul pe podul Giurgiu - Ruse a fost restricţionat duminică seara pentru maşinile de peste 7,5 tone, din cauza afectării structurii de rezistenţă, ca urmare a creşterii debitului Dunării, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Circulaţia maşinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost oprită de la ora 19.30, a precizat Centrul Infotrafic.

Poliţia Rutieră a redirecţionat traficul greu de pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, recomandând folosirea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (judeţul Constanţa).

O gaură impresionantă a fost semnalată duminică pe carosabil, în secţiunea bulgară a podului rutier peste Dunătre ce asigură o legătură între România şi Bulgaria la nivelul localităţilor Ruse şi Giurgiu, relatează site-ul Novinite.com.

Presa bulgară scrie că gaura are un diametru de aproximativ un metru şi o adâncime de aproximativ 80 de centimetri.

Trei vehicule ar fi suferit avarii uşoare, iar traficul rutier a fost restricţionat temporar pe o bandă, potrivit Novinite.

Experţi bulgari sunt aşteptaţi luni să evalueze situaţia, adaugă sursa citată.
Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, valabilă până în 12 aprilie, iar pe braţele fluviului, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea a fost menţinut codul galben de inundaţii. În perioada avertizării vor fi înregistrate creşteri de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de apărare.