Cum să faci 5.000 de euro după ce ieşi de la serviciu

Autor: Ioana Mihai-Andrei 10.04.2013

În ce domenii mai poate porni cineva o afacere? Cât curaj şi cât capital e necesar? Care este calea cea mai sigură? Trei tinere antreprenoare au hotărât să-şi încerce norocul şi puterile în domeniile pe care altădată le priveau doar ca pe hobby-uri, scrie Business Magazin.

 
Carmen Baboian are 33 de ani şi este inginer navalist. Are însă o mare pasiune pentru flori şi de câţiva ani a pornit o afacere: are un atelier de flori, Petalia, şi realizează, doar la comandă, buchete personalizate. Angajaţi din corporaţii, medici, avocaţi şi consultanţi financiari sunt cei mai numeroşi clienţi, dar tânăra antreprenoare povesteşte că sunt zile în care face până la zece aranjamente florale, aşa cum sunt zile în care nu are nicio comandă.
 
Povesteşte că, acum, cel mai greu îi este să facă un buchet atunci când aşteptările sunt foarte mari, atunci când clienţii îi spun „abia aştept să văd ce mai faci acum„. A avut, de pildă, o comandă dificilă, când aranjamentul, care costa 1.000 de lei, a avut o greutate de nu mai puţin de 3 kilograme, zeci de fire de flori fiind alăturate. Încasările lunare variază între 2.000 şi 5.000 de euro, iar marja de profitabilitate se plasează între 30 şi 40%. Citiţi mai mult despre cum să câştigi câteva mii de euro după ce ieşi de la serviciu pe www.businessmagazin.ro