Povestea hackerului din Drăgăşani care a "concediat" 22.000 de angajaţi de la eBay

Autor: Alex Dima 13.04.2013

Liviu Mihail Conciou este unul dintre asa zisii hackeri din Dragasani. Din rechizitoriu rezulta ca singur a deslusit tainele ciberneticii si a invatat mai multe limbi straine. In primavara lui 2009, Concioiu a intrat pe chat in legatura cu un angajat al serviciului de asistenta IT al sitelui comercial eBay si s-a dat drept unul dintre angajatii companiei care ar vrea sa acceseze site-ul, dar a uitat parola si userul. Dupa cateva minute de discutii Concioiu primeste parola de acces in site-ul eBay de unde fura datele a 22 de mii de angajati ai companiei. Nu se opreste aici. Le da un mail, care venea aparent din partea directorului, prin care ii anunta ca au fost dati afara iar daca vor o scrisoare de recomandare din partea companiei sa dea clic pe o adresa indicata in mail. In momentul in care angajatii au accesat adresa respectiva au intrat pe o pagina eBay clonata de Concioiu. Asa le-a aflat userul si parola. Cu aceste date romanul a furat din site datele a 3 milioane de utilizatori eBay: parole, conturi si multe altele.  Cu aceste date a reusit sa insele mai multi clienti si sa le vanda marfuri fictive. Prejudiciul se ridica la 3 milioane de dolari.

L-am gasit pe Concioiu acasa. Dosarul sau inca se judeca. In fata anchetatorilor si-a recunoscut o parte din fapte. Si in Italia a dat lovitura. A clonat mai multe carduri si a reusit impreuna cu alti cativa prieteni sa scoata peste 400.000 de euro din banci, din conturile unor oameni nevinovati.

Focul iubirii l-a determinat pe Concioiu sa se apuce de fraude pe Internet. Cel putin asa le-a declarat anchetatorilor cand a fost prins. Avea nevoie de bani pentru a cuceri inima unei fete. A inselat mii de oameni.Nu se stie clar ce a facut Concioiu cu banii obtinuti din fraude de pe internet. Singurul lucru vizibil este izolatia pe care si-a pus-o la apartament.

Citiţi aici mai mult despre hackerii din România.