De ce va schimba Google pagina de căutare

Autor: Ştefan Stan 14.04.2013

Google Inc., operatorul celui mai mare motor de căutare din lume, este dispus să schimbe modul în care funcţionează, în încercarea de a finaliza ancheta antitrust a U.E., care investighează dacă îşi Google discriminează rivalii, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată de subiect.  

Gigantul IT a depus un pachet final de angajamente către Comisia Europeană, vizând crearea unei distincţii mai între serviciile oferite de Google şi cele ale competitorilor. Google a fost acuzată că îşi promovează serviciile proprii specializate, copiază recenziile unor rivali legate de turism sau restaurante, şi că are înţelegeri cu dezvoltatorii de software-uri şi site-uri, împiedicând competiţia să intre în industria de publicitate.

“În ultimele săptămâni, Comisia Europeană a finalizat evaluarea preeliminară, şi şi-a exprimat în mod formal îngrijorările. Pe această bază, Google a făcut o propunere oficială de angajamente către comisie.

În acest moment, pregătim lansarea unui test de piaţă, pentru a primi feedback legat de angajamente din partea utilizatorilor, inclusiv a reclamanţilor, a anunţat Antoine Colombani, un purtător de cuvânt al comisarului European pentru competiţie, Joaquin Almunia.