Un antreprenor local a preluat lanţul de supermarketuri Interex

Autor: Cristina Roşca 19.04.2013

Omul de afaceri Sorin Bonciu (45 de ani), care deţine afaceri în domeniul imobiliar şi în cel al energiei, a preluat prin intermediul a două companii reţeaua de supermarketuri Interex. Antreprenorul are în plan să închirieze magazinele cumpărate sau să le vândă către o altă reţea de retail alimentar sau de bricolaj.

„Bomax Group a preluat printr-o tranzactie al cărei preţ este confidenţial, reţeaua de supermarketuri Interex, reţea deţinută de cel de-al doilea retailer din Franţa, cu o cifră de afaceri de 40 miliarde euro. Intenţia este de a le închiria sau vinde către un retailer de food sau bricolaj“, spune Laura Hantari, reprezentanta Bomax Group.

Lanţul francez de supermarketuri Interex, unul dintre cei mai discreţi retaileri de pe piaţa locală, cu afaceri de puţin sub 40 de milioane de euro în 2011, a ieşit din România la finalul anului trecut după ce a închis toate cele zece magazine pe care le mai deţinea. Criza financiară şi-a pus amprenta asupra businessului Interex, afacerile scăzând la mai puţin de jumătate, iar pierderile majorându-se de patru ori în perioada 2008-2011.

În ultimii ani francezii au încercat în mai multe rânduri să vândă operaţiunile locale, însă discuţiile au eşuat de fiecare dată. Între timp însă, antreprenorul Sorin Bonciu a preluat cele zece magazinele. În cazul a opt dintre ele a preluat şi terenul pe care era construit supermarketul în timp ce în cazul celorlalte două unităţi el deja deţinea spaţiul.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro