Apple câştigă procesul pentru patente intentat de Google

Autor: Ştefan Stan 23.04.2013

Compania Apple, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa electronicelor, a evitat o decizie judecătorească ce ar fi putut afecta importurile de iPhone 4 în Statele Unite, după ce a convins o agenţie de comerţ americană să invalideze patentul pentru un senzor de telefon, deţinut de Motorola Mobility a Google, scrie Bloomberg.    

Comisia Internaţională de Comerţ din Statele Unite a confirmat decizia judecătorului care a declarat că patentul Motorola Mobility este invalid, deşi pentru motive diferite faţă de verdictul iniţial. Patentul acoperă un senzor care previne telefonul din a închide accidental un apel, sau a activa o aplicaţie când se află aproape de faţa utilizatorului.
Decizia judecătorului marchează cel mai recent exemplu, în care nici Apple, nici Google nu au reuşit să dea o lovitură decisivă împotriva celuilalt, într-o ceartă care a început acum mai bine de doi ani.

„Decizia nu este surprinzătoare, deoarece comisia nu a găsit nici o încălcare a brevetelor comisă de Apple. Comisia este în mod particular atentă la detalii în cazurile care implică Apple, întrucât compania deţine un produs foarte popular şi o parte importantă din comerţul cu electronice”, a declarat Rodney Sweetland, un avocat pentru patente.
Patentul pentru senzorul de telefon era tot ce a rămăsese dintr-un caz care includea plângerile făcute de Google, potrivit cărora Apple încălca drepturile de patent ale Motorola Mobility, pentru a treia generaţie de tehnologie wireless folosită în industria electronicelor.