Emisiunea "Românii au talent" şi-a desemnat finaliştii

Autor: Alina Dan - Mediafax 04.05.2013

Ultima semifinală a celui de-a treilea sezon "Românii au talent", difuzată vineri seară, la Pro TV, a întregit echipa concureţilor care vor participa la finala concursului ce va avea loc pe 10 mai, informează postul de televiziune.



La finalul ediţiei, lista celor 15 finalisti care vor lupta pe 10 mai pentru marele premiu de 120.000 de Euro a fost completată. Astfel, Bogdan Olteanu, Mircea Palamari, Classic Beat Orchestra, Corul Fiat Lux, Diana Căldăraru ,WhoGonStopUs, Gabriela Artene, Vlad Grigorescu, Ghenadie Rotari, Ana Munteanu, Camelia Duţă, dansatorii Alex şi Andra, Bruno Icobet, Eduard Andrei Sandu şi Trupa Florea sunt fericiţii concurenţi aleşi de public pentru marea finala "Românii au talent" din 10 Mai.

Primul în topul preferintelor publicului a fost, vineri seară, Bruno Iacobet, alături de cei trei câini ai lui care au reuşit să impresioneze prin performanţa lor atât publicul, cât şi juriul.

"Sigur că aveţi nişte câini minunaţi, dar adevărata minune din viaţa lor, dumneavoastră sunteţi!", i-a spus juratul Andi, în timp ce Mihai Petre i-a mărturisit cu sinceritate că şi-ar dori foarte mult ca un astfel de număr nu numai să ajungă în finală, dar chiar să şi câştige.

Locul al doilea i-a revenit ventrilocului Sandu Eduard Andrei care, împreună cu Nea’ Alecu au împins buna dispoziţie la cote maxime, fiind consideraţi de cei trei juraţi unul dintre cele mai bune numere de la "Românii au talent", remarcându-se prin umor de calitate şi o tehnică a interpetarii fantastică.

Pentru locul al treilea lupta s-a dat între Uninvented Theatre şi Trupa Florea. Deşi Uninvented Theatre au oferit un moment uimitor, plin de emoţie şi sensibilitate, juriul a decis că Trupa Florea şi performanta lor acrobatică extraordinară merită un loc în marea finală.

Vineri a fost din nou seara premierelor la "Românii au talent". Silviu Paşca şi Fely Donose, doi foşti concurenţi de la "Vocea Romaniei", şi-au lansat prima lor piesă în cea de-a cincea semifinală a show-ului de la ProTV. Aceştia nu au fost singurii concurenţi de la "Vocea României" care au făcut spectacol vineri seară la "Românii au talent", lor alăturându-li-se chiar Julie Mayaya, "Vocea României" a celui de-al doilea sezon. Spectacol a făcut şi barmanaul Valentin Luca, specialistul în flair care şi-a facut debutul în primul sezon al show-ului "Românii au talent".

Ca în fiecare vineri seară, ProTV s-a aflat în fruntea clasamentului audienţelor, la distanţă mare de următoarea clasată. Aşa se face că emisiunea a fost din nou lider de audienţă detaşat la nivelul tuturor categoriilor de public, fiind urmărită în minutul de maximă audienţă de la 22.36 de peste 3 milioane 600.000 de români.

La nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, ProTV obţinea pe tot parcursul emisiunii (20.30 – 00.44) o audienţă medie de 11,4 puncte de rating şi 35,7% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 înregistra doar 4,4 puncte de rating şi 13,8% cotă de piaţă.

La nivelul întregului public din mediul urban, ProTV s-a clasat pe primul loc cu 11,8 puncte de rating şi 31,2% cotă de piaţă, iar Antena 1 pe locul al doilea cu 3,8 puncte de rating şi 10,1% cotă de piaţă.

La nivelul întregului public din România, ProTV obţinea 12,0 puncte de rating şi 32,5% cotă de piaţă, fiind urmărit în medie de peste 2 milioane de români, iar Antena 1 înregistra o audienţă medie de doar 3,3 puncte de rating şi 8,9% cotă de piaţă.

Emisiune susţinută de Cosmote.