Turcii care controlează Garanti Bank vor să construiască autostrada Craiova-Piteşti în concesiune

Autor: Andreea Neferu 09.05.2013

Un consorţiu format din constructorul chinez China Communications Construction Company (CCCC), grupul turc Dogus şi francezii de la Egis şi-a depus candidatura pentru construcţia în concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 km şi un cost estimat la 1,7 miliarde de euro.

“Am depus (documente de precalificare la autostrada Craiova-Piteşti), alături de Dogus (Turcia) şi Egis (Franţa)”, a declarat pentru ZF Tan Lu, reprezentant al grupului chinez CCCC.

Aceasta este prima oară când turcii de la Dogus vin pe plan local pentru a se implica într-o concesiune de autostrăzi.

Dogus este unul dintre cele mai mari conglomerate turceşti, fiind format din circa 180 de companii şi având aproape 35.000 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul grupului. Grupul a fost fondat de turcul Ayhan Şahenk.

Pe plan local, Dogus controleaza Garanti Bank, precum şi alte trei instituţii financiare nebancare: Garanti Credite Ipotecare, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum.

În afară de sectorul bancar şi financiar, grupul Dogus mai are activităţi în domeniul auto, construcţii, real estate, turism, energie sau entertainment. În sectorul construcţiilor, Dogus a realizat circa 170 de proiecte cu o valoare de peste 12 miliarde de euro. În prezent, Dogus este implicat în proiecte de construcţii de circa 3,2 miliarde de euro.