Ce salarii au funcţionarii din ministere

Autor: Adelina Mihai 11.05.2013

Cel mai bine plătit angajat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este un agent care a câştigat în luna martie un venit net de 13.835 lei, adică de 2,6 ori mai mult decât ministrul, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei.

O analiză simplă a informaţiilor publicate (mai mult sau mai puţin la vedere) pe site-urile ministerelor arată că, în continuare, subordonaţii câştigă mai mult decât şefii, că din acest punct de vedere este mai bine să fii secretar general decât ministru şi că o lege pe care guvernul şi-a asumat-o în faţa FMI nu îşi produce efectele.

Spre exemplu, datele publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne arată că peste 100 de angajaţi din aparatul central al acestui minister au salariul mai mare decât al ministrului.

Ministrul de la MAI a primit în luna martie 2013 un salariu net de 5.363 de lei, în timp ce secretarul general a primit 11.082 de lei.

De la Ministerul Educaţiei, cel mai bine plătit salariat în ianuarie 2013 a fost un director, cu 6.255 lei iar ministrul a încasat un venit net de 5.363 lei.

La Ministerul Economiei se prezintă o situaţie similară, unde adjuncţii câştigă mai bine decât şefii: ministrul Varujan Vosganian a avut un salariu de 7.643 lei în martie 2013 în timp ce un director grad I de la Direcţia Dezvoltare Export a primit 8.828 lei în mână.

Cel mai bine plătit angajat din cadrul Ministerului Finanţelor este secretarul general care a primit în luna aprilie 2013 un salariu de 8.531 (nu se precizează pe site dacă sumele sunt nete sau brute).

Citiţi mai multe despre situaţia salariilor din ministere pe www.zfcorporate.ro