George Soros şi preşedintele Băncii Mondiale au vizitat comunitatea de romi din comuna Frumuşani - FOTO

Ziarul Financiar 12.05.2013

Miliardarul american George Soros şi Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, au vizitat vineri comunitatea de romi din comuna Frumuşani la invitaţia Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi a Fundaţiei Roma Education Fund care desfăşoară în localitate un proiect european de integrare a romilor prin educaţie, potrivit unui comunicat. 

George Soros şi Jim Yong Kim au vizitat cartierul de romi din Frumuşani şi au discutat despre problemele romilor şi despre măsurile care ar trebui luate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.

Preşedintele Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială, Mariana Dincă, şi preşedintele boardului Fundaţiei Roma Education Fund, Costel Bercuş, au avut o discuţie detaliată cu George Soros şi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, despre modalităţile de îmbunătăţire a serviciilor educaţionale pentru comunitatea romă prin preluarea modelelor de bune practici privind mentoratul pentru elevi, programele de tip şcoală după şcoală şi bursele de sprijin.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială a desfăşurat până în prezent un număr de 12 proiecte pentru a veni în sprijinul romilor, de activitatea sa beneficiind în mod direct peste 2.000 de membri ai comunităţilor rome din regiunea Sud-Muntenia. O parte din proiectele CEDS au fost desfăşurate cu sprijinul Fundaţiei Soros.