Afacerile Energy Holding, cel mai cunoscut "băiat deştept", au scăzut cu 14% după divorţul de Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu 14.05.2013

Energy Holding, unul dintre cele mai cunoscute businessuri private de comerţ cu energie, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 643 de milioane de lei (144 de milioane de euro), cu 14% mai mică faţă de cea din 2011, după ce compania a pierdut în 2012 accesul direct la cea mai ieftină energie din ţară, cea a Hidroelectrica.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Datele din rapoartele Autorităţii Naţio­nale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată însă că Energy Holding a vândut anul trecut pe piaţa concurenţială cu 60% mai multă energie decât în 2011.

Chiar şi aşa, Energy Holding spune că încă mai calculează pierderile după denunţarea con­tractului de către Hidroelectrica, firmă intrată în insolvenţă în vara anului 2012. Tocmai contractele directe, trecute cu vederea de toate guvernările care s-au perindat pe la conducerea României din 2003 încoace au fost unul dintre principalele motive care au dus Hidroelectrica în administrare judiciară.

„Nu avem o cifră exactă a pierderilor (ca urmare a pierderii contractului cu Hidro­electrica – n.red.), evaluarea  acestora face obiectul unei expertize în curs de derulare“, spun reprezentanţii Energy Holding.

Citiţi care sunt planurile Energy Holding pe www.zfcorporate.ro